A tej felében felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, s ebbe öntjük az élesztős tejet. Ebből kevés liszttel összekeverve puha kovászt készítünk, majd letakarva, meleg helyen 20 percig pihentetjük. Közben a maradék tejben feloldjuk a kristálycukrot, a vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a rumot. Amikor a kovász felületén széles repedések keletkeznek, mindezeket összedolgozzuk a citromhéjjal, a tojással és a tojássárgákkal együtt, és az így kapott kelt tésztát addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz. Ezután letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát belisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tészta egyik felére nagyobb (7 cm-es átmérőjű) szaggatóval köröket jelölünk.
A tészta másik feléből ugyanezzel a szaggatóval ki is vágjuk az ugyanekkora köröket. A bejelölt körök közepére egy-egy teáskanál lekvárt teszünk, erre pedig egy-egy kivágott tésztakarikát. A széleket jól összenyomkodjuk, majd egy kisebb (6 cm átmérőjű) tésztakiszúróval végleg kivágjuk az összeragasztott fánkokat. Az összeragasztott fánkokat felső oldalukkal lefelé belisztezett ruhára tesszük, és letakarva addig kelesztjük, míg másfélszeresükre nem nőnek. Eközben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a fánkokat, kb. 2 perc múlva óvatosan megfordítjuk, s a másik oldalukat ugyanennyi ideig sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.