Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Bécsi diós sütemény

felvitel dátuma: 2017-09-08 17:07:46       mai nézettség: 1       nézettség: 3042
részletes recept
Bécsi diós sütemény
Hozzávalók 8 személyre:
25 dkg liszt
-7 dkg porcukor
- 14 dkg vaj
-1 tojás
- 1 kávés kanál szodabikárbóna
-2 evökanál tejföl
-baracklekvár 
 
-töltelék
- 6 tojás
-25 dkg porcukor
-2 cs vanilia cukor
-25 dkg darált dió
 
Krém
-3 tojás ságája
- 1 dl erös presszó kávé
- 15 dkg porcukor
- 4 kávés kanál kakaó
- 4 evökanáál liszt
-25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
tetejére csokidara
Előkészületi idő: 1 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
A hozzávalokat a lekvár kivételével jól össze dolgozzuk,a tepsit ki béleljük sütöpapiral ésa tésztát ki nyujtjuk és beleteszük.a tepsibe
Lékvárral megkenjük A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a porcukoral beleteszük a tojásságáját 2 vanilia cukrot és a 25 dkg darált diót, 
felkenjük a tésztára és együt megsütjük 40 percig A tepsibe hadjuk kihülni tepsi mérete 39x 28 cm 
A tetejére krémet fözünk 3 tojás sárgáját 15 dkg porcukoral 4 k k kakaóval 4 evökanál lisztel és a presszó kávéval göz föllöt sürü krémet fözzünk
Hadjuk ki hülni 25 dkg vajat és a 15 dkg porcukort habosra keverjük és a kihült krémhez adjuk beboritjuk vele a tésztát és csokidarát szorunk rá 
Forro vizbe mártot késel szeleteljük
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Márkusné Balla Mária 2017 október 21

Nagyon szép ez a sütemény így fogom készíteni. Eddig én Mágnás diós pite néven ismertem. Linzer tészta az alapja amibe citrom héjat és citrom levet kell csavarni.Finom. Lekvár a tetejére.És erre jön a tojás sárgáját kikeverjük mint a piskótához a fehérjéből kemény habot verünk ezeket keverjük össze mint a piskótát.Liszt helyett dió. Így nem csak én készítem kolléga nőimtől tanultam.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*