1 csomag ázsiai tészta (spagetti alakú csak fel van csavarva és kicsit barnás szinű)
-sampion gomba 1 doboz (400g )
1 cs. tejszín (175ml-es )
3-4 db egész paradicsom
1fej vöröshagyma
kevés reszelt füstölt sajt
fokhagymapor, só, bors, vegeta, bazsalikom
-habaráshoz pici liszt
kevés olaj
A tésztát egy jénaiba óvatosan belefektetem hogy ne törjön meg majd felforralt sós vízzel leöntöm. Gyorsan letakarom és 10-15 percig hagyom hogy párolódjon,azután leszűröm.Olajat csepegtetek a tetejére és kész is.
Gombapörkölt- Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom,a megtisztított sampiongombát 4 fele vágom, hozzáadom és még a paradicsomot is felkockázom azt is hozzáadom (én csak félbe vágtam mert imádom az ízét érezni) :)
Letakarom kb.5percig hagyom főni majd mikor látom hogy levet engedett akkor befűszerezem.Jöhet a só, bors, fokhagymapor, vegeta és a bazsalikom ízlés szerint. Letakarom és takarék lángon puhára főzöm. Ha teljesen kész jöhet a habarás- a tejszínhez hozzáadok 2-3 evőkanál lisztet pici vizet hogy könnyebb legyen habverővel elkeverni és behabarom a gombapörköltet. Megvárom hogy egyet rottyanjon és már kész is! Tészta-szósz-és a tetejére jöhet a reszelt füstölt sajt! jó étvágyat hozzá! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.