Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Könnyű » Bazsalikomos,tejszínes gombapörkölt ázsiai párolt

felvitel dátuma: 2014-03-15 07:27:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1358
részletes recept
Bazsalikomos,tejszínes gombapörkölt ázsiai párolt
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag ázsiai tészta (spagetti alakú csak fel van csavarva és kicsit barnás szinű)

-sampion gomba 1 doboz  (400g )

1 cs. tejszín (175ml-es

3-4 db egész paradicsom

1fej vöröshagyma

kevés reszelt füstölt sajt

fokhagymapor, , bors, vegeta, bazsalikom

-habaráshoz pici liszt

kevés olaj

Előkészületi idő: 35 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A tésztát egy jénaiba óvatosan belefektetem hogy ne törjön meg majd felforralt sós vízzel leöntöm. Gyorsan letakarom és 10-15 percig hagyom hogy párolódjon,azután leszűröm.Olajat csepegtetek a tetejére és kész is.

Gombapörkölt- Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom,a megtisztított sampiongombát 4 fele vágom, hozzáadom és még a paradicsomot is felkockázom azt is hozzáadom (én csak félbe vágtam mert imádom az ízét érezni) :)

Letakarom kb.5percig hagyom főni majd mikor látom hogy levet engedett akkor befűszerezem.Jöhet a , bors, fokhagymapor, vegeta és a bazsalikom ízlés szerint. Letakarom és takarék lángon puhára főzöm. Ha teljesen kész jöhet a habarás- a tejszínhez hozzáadok 2-3 evőkanál lisztet pici vizet hogy könnyebb legyen habverővel elkeverni és behabarom a gombapörköltet. Megvárom hogy egyet  rottyanjon és már kész is! Tészta-szósz-és a tetejére jöhet a reszelt füstölt sajt! étvágyat hozzá! :)

Szakács: Evybaby75


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*