Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Batátás, tejszínes gombás csirkemell

felvitel dátuma: 2015-12-06 13:11:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1853
részletes recept
Batátás, tejszínes gombás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg csirkemell

2-3 db batáta

25 dkg gomba

2 dl tejszín

fehérbors

kevés méz

zsiradék

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk és enyhén sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockákra vágjuk és kevés mézzel meglocsoljuk. A zsiradékot egy lábasban  felolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a batátát és lefedve puhára pároljuk. Amikor megpuhult a hús is és a batáta is akkor tesszük bele a felszeletelt gombát és hozzáöntjük a tejszínt majd pár percig pároljuk.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*