Szia! Nagyon jó ötlet a Barbi torta! Nekem is ez lesz a következö tervem megvalósitása! Kicsit izgulok az anyag miatt,remélem mindent be tudok szerezni! Jó anyaggal lehet jót kreálni. Ügyes vagy!
25 cm-es kerek torta formához:
6 db tojás
6 evőkanál víz
30 dkg kristálycukor
24 dkg finom liszt
20.5 cm-es kuglóf forma, vagy hasonló formához:
3 db tojás
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
12 dkg finom liszt
csokoládé krémhez:
2 csomag csokoládé pudingpor
8 evőkanál cukor
8 dl. tej
5 dkg étcsokoládé
30 dkg ráma margarin
1 teáskanál vanília aroma vagy 2 csomag vaníliás cukor
1 kk. csokoládé aroma
a bevonáshoz:
Marcipán, formix, vagy K2 Torta bevonó massza
1,5 kg porcukor
ételfesték (gél vagy por)
díszítéshez:
marcipán virágok
cukor gyöngyök
.....stb.
A babát előkészítjük a tortához.
Levesszük a ruháját, és melltől lefelé folpackba csomagoljuk.
A 6 tojás sárgáját a kristálycukorral és a 6 evőkanál vízzel habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kizsírozott, lisztezett formába töltjük.
Forró sütőben ( légkeverésesben 180 C fok ) tesszük, kb. 40 perc múlva tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a közebe, kész.
A sütőben hagyjuk egy rövid ideig, így nem esik össze a tészta.
A kuglóf formát az előzőekben leírtak szerint sütjük.
Ha a tészták kihűltek, egymásra helyezzük, és a kívánt formára igazítjuk.
A kerek piskótát 3 lapba, a kuglóf formát kettőbe vágjuk, és a közepükre pogácsa szaggatóval/pohárral akkora lyukat készítünk, hogy a baba beleférjen.
A krémhez a pudingot a cukorral összekeverjük, lassan adagolva a langyos tejjel csomómentesre keverjük.
A csokoládét is hozzáadva, állandóan keverve sűrű pudingot főzünk.
Hideg vízbe állítjuk az edényt, és kevergetve kihűtjük ( így nem bőrösödik a teteje ).
Majd robotgéppel belekeverjük a margarint, vaníliás cukrot, csoki aromát.
Összeállítás:
A tortalapokat megkenjük krémmel, egymásra rakjuk, majd a kívül is vékonyan bevonjuk a krémmel.
Néhány órára hűtőbe rakjuk.
Az munkafelületet meghintjük porcukorral, a bevonó masszát rátéve az ételfestékkel beszínezzük: fogvájóval/hústűvel adagoljuk a festéket, belegyúrva a masszába, míg a kívánt színt elérjük. Amennyiben leragadna, még porcukorral megszórjuk. Kinyújtjuk akkora méretűre, hogy befedje a „baba” szoknyáját, nyújtófa segítségével ráemeljük, szépen ráigazítjuk, a felesleges részt levágjuk.
A közepét kivágjuk, és beleállítjuk a babát.
A maradék fondant összegyúrjuk, ebből készítjük el a felsőrészt.
Majd saját elképzelés szerint díszítjük:
marcipán virágok, vajkrém stb.
Az elkészítésnél az alábbi videók segítettek:
http://www.youtube.com/watch?v=ixtrUdy0TW8
http://www.youtube.com/watch?v=oIn6vp7wfQw&feature=endscreen&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=lXBt8XdnFSA&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=0gT77PBiR0Y
http://www.youtube.com/watch?v=8Q1RxSWUGYs
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.