Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Barbi torta

felvitel dátuma: 2011-11-04 18:54:03       mai nézettség: 1       nézettség: 3536
részletes recept
Barbi torta
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:
5 db tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
csipetnyi


Krém: 
4 dl tej
10 dkg vanília pudingpor
15 dkg cukor
10 dkg ráma
2 csmvaníliás cukor.

Díszités:
4 dl Hulala habtejszín
meggylé
szines gyöngycukor
szines szalag

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Tészta:
5 tojás fehérjét, csipetnyi sóval és az 5 ek cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a tojássárgáját, azzal is 1-2 percig még tovább verem és lazán hozzákeverem az 5 ek lisztet.

18 cm -es kizsírozott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.

Amikor kisült deszkára borítom és így hagyom kihűlni, hogy a teteje szép sima legyen.
Három lapot készítek belőle.

Krém
4 dl tejből, 10 dkg pudinggal és 15 dkg cukorral pudingot készítek.
Amikor kihűlt apránként hozzákeverem a 10 dkg rámát és a 2 csm vaníliáscukrot.

A lapokat megkenem a krémmel.

Kívűlre tejszínhabot használok.:
4 dl Hullala habtejszínt felverek, tetszés szerint színezem a magozott meggylevével.

Körbekenem a tortát, majd fantázia szerint díszítem.

A baba egy cukorból készült gyalóka, amelyre egy  édességboltban bukkantam .

A baba dereka 2 db félbevágott babapiskótából készült, amelynek a közepébe krémet töltöttem, ebbe szúrtam bele a nyalókát, és erre kötöttem a masnit.

A baba dekoltázsát is tejszinhabbal díszitettem.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*