Tészta:
5 db tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
csipetnyi só
Krém:
4 dl tej
10 dkg vanília pudingpor
15 dkg cukor
10 dkg ráma
2 csm. vaníliás cukor.
Díszités:
4 dl Hulala habtejszín
meggylé
szines gyöngycukor
szines szalag
Tészta:
5 tojás fehérjét, csipetnyi sóval és az 5 ek cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a tojássárgáját, azzal is 1-2 percig még tovább verem és lazán hozzákeverem az 5 ek lisztet.
18 cm -es kizsírozott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Amikor kisült deszkára borítom és így hagyom kihűlni, hogy a teteje szép sima legyen.
Három lapot készítek belőle.
Krém:
4 dl tejből, 10 dkg pudinggal és 15 dkg cukorral pudingot készítek.
Amikor kihűlt apránként hozzákeverem a 10 dkg rámát és a 2 csm vaníliáscukrot.
A lapokat megkenem a krémmel.
Kívűlre tejszínhabot használok.:
4 dl Hullala habtejszínt felverek, tetszés szerint színezem a magozott meggylevével.
Körbekenem a tortát, majd fantázia szerint díszítem.
A baba egy cukorból készült gyalóka, amelyre egy édességboltban bukkantam rá.
A baba dereka 2 db félbevágott babapiskótából készült, amelynek a közepébe krémet töltöttem, ebbe szúrtam bele a nyalókát, és erre kötöttem a masnit.
A baba dekoltázsát is tejszinhabbal díszitettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.