Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Barátfüle * Szilvalekváros derelye

felvitel dátuma: 2016-04-02 20:45:20       mai nézettség: 2       nézettség: 1309
részletes recept
Barátfüle * Szilvalekváros derelye
Hozzávalók 1 személyre:

50 dkg liszt
1 tojássárgája
1.5-2 dl langyos víz
1 nagy csípet
Házi szilvalekvár
Édes morzsa
Cukrozott mák

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A lisztből, tojássárgából, csipetnyi sóból és a vízből rugalmas tésztát gyúrok,(szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen!), majd letakarva kb. 15 percig pihentetem.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom.
A kinyújtott tésztát a felénél megjelölöm, majd az egyik felére a szilvalekvárból kanál és kés segítségével mogyorónyi nagyságú halmokat rakok egymástól kb. 4-5 cm távolságra.
A tészta másik felét a nyújtófa segítségével ráhajtom a szilvalekváros felére, majd belülről kifelé haladva, először vízszintesen majd függőlegesen, lenyomkodom a lekvárhalmok közötti részt.
Derelyevágóval kb. 8 cm x 5 cm nagyságú négyszögekre vágom a tésztát úgy, hogy mindegyik közepén lekvár legyen.
Forrásban lévő sós vízbe rakom a tészta darabokat és kb. 5 perc alatt készre főzöm.
Szűrőkanál segítségével kiveszem a vízből a kész derelyéket,majd cukrozott mákba és édes morzsába forgatom.
étvágyat kívánok!
Ezt a receptet Édesanyámtól tanultam :) smile hangulatjel 
Tipp:Darált dióba is forgathatjuk.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*