1 db báránycomb 2,5 kg körüli
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint füstös paprika édes
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint metélő hagyma
1,5 dl házi zsír
1 dl tej
1 fej vöröshagyma
A combot megtisztítom, lehártyázom, bedörzsölöm sóval, a Toldi fűszerekből mindegyikből egy evőkanállal kiveszek és ezt az elegyet jól össze keverem.A fokhagymát megtisztítom és cikkelyekre vágom.A húst beirdalom éles késsel a csontig.A fűszer keverékkel alaposan átdörzsölöm és a résekbe bele teszem a fokhagymát,ezután meglocsolom a tejjel és így egy éjszakára beteszem a hűtőbe lefedett sütő edénybe.
A hűtőből kivéve, fél órát pihentetem, majd leöntöm olvasztott házi zsírral mellé teszek egy fej hagymát felszelve és 180 C fokra előmelegített sütőben lefedve sütöm körülbelül 2,5 órát.
Dinsztelt káposztával Bakonyi gombóccal tálaltam.
Ezek receptjeit megtalálni szintén az oldalamon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.