tészta:
5 db tojás
25 dkg porcukor
14 dkg puha vaj / vagy margarin /
20 dkg rétesliszt
1 tasak sütőpor
zselatinos krém:
2 üveg sárgabarack kompót
4 kanál porcukor
2 tasak vaníliás pudingpor / vagy 15-20 dkg étkezési keményítő, vagy Zlatý klast /
2 dl tejszín
2 db mandarin
Előszőr elkészítjük a tésztát.
5 tojást 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Majd ezután 14 dkg puha vajat vagy margarint is hozzámixelünk. Ebbe a vajas masszába belevegyítünk 20 dkg réteslisztet amelyhez 1 sütőport is adunk. A legjobb ha a lisztes keveréket hozzászitáljuk, majd elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 16 -20 perc.
Elkészítjük a zselatinos krémet:
Most barackból készítettem, de eperből, kiwiből is finom lehet.
2 sárgabarack kompótot leszűrünk. A levét egy lábasba öntjük és még hozzáadunk 1 liter vizet és 4 kanál porcukrot, és hozzáadunk 2 vaníliás pudingport, vagy 15-20 dkg étkezési keményítőt, vagy /Zlatý klast/, bármelyik megfelel és sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett.
A megsült tésztát egy pici befőttlével meglocsolhatjuk és a tészta tetejére a befőttet szétrakhatjuk, majd erre kerül a forró sűrű krém.
Ezután hideg helyre tesszük és hagyjuk a krémet megkeményedni, besűrűsödni.
Forró vízbe mártott késsel kockára szeleteljük és egy tejszínhabrózsát nyomunk a tetejére és egy kis szelet mandarinnal díszíthetjük!
Tényleg finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.