Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Barackos sportszelet

felvitel dátuma: 2012-08-05 21:46:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2989
részletes recept
Barackos sportszelet
Hozzávalók 4 személyre:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 ek. kakaópor (nem cukrozott)
  • 1 kávés kanál szódabikarbóna
  • kb. 3 ek tejföl

Krémhez:

  • 0,5 l víz
  • 2 cs. Dr. Oetker barackos pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 ek. olaj
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A porcukrot a vajjal habosra keverjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a tojást, a kakaót majd a szódabikarbónával elkevert lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, a TW Gyúrólapon, sodorjuk, és a Szilikon Sütőlapra tesszük, és megsütjük a lapokat 160 fokos sütőben.

Amíg a lapok sülnek elkészítjük a pudingot. Csomómentesre elkeverjük a pudingport a vízzel az 1 l-es MikroKannában, és 600 W-on, 5 perc alatt sűrűre főzzük a mikróban. Félidőben átkeverjük, majd az 5 perc letelte után is jól összekeverjük. Félretesszük hűlni. Közben kikeverjük a vajat a cukorral a Konyhaművész Pro Tálban. Mikor a puding langyosra hűlt, a Mesterfogás Szilikon Keverővel hozzákeverjük a vajas krémhez.

A kész krémmel megtöltjük a lapokat a Mesterfogás Szilikon Cukrász Spatula segítségével.

Tetejére csoki mázat teszünk.

A tortabevonó csokit eltördeljük, beletesszük a 0,5 literes MikroKannába, hozzáadjuk az olajat és a legkisebb fokozaton, 100 W-on, 5 perc alatt felolvasztom, többször megkevergetve.

Jól elkeverjük és a sütemény tetejére kenjük.

A csokoládét tűzhelyen gőz felett is felolvaszthatjuk úgy, hogy a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben vizet forralunk. A Mesterszakács Habüstbe tördeljük a csokit, hozzáadjuk az olajat és mikor a víz forr, az edényre helyezzük a Habüstöt. Állandóan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét és a süteményünk tetejére tesszük.

Másnap szeleteljük a süteményt.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Konyhaművész Pro Tálak
  • Szilikon Sütőlap
  • Gyúrólap
  • Nyújtó
  • 1 l-es MikroKanna
  • 0,5 l-es MikroKanna
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Mesterfogás Szilikon Cukrász Spatula
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény 2,4 l-es
  • Mesterszakács Habüst
  • Mesterfogás Keverőkanál
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 augusztus 6

Nagyon finom lehet elmentem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*