Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Barackos pite Csilditől

felvitel dátuma: 2014-04-28 15:56:36       mai nézettség: 2       nézettség: 2929
részletes recept
Barackos pite  Csilditől
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

A tésztához  Nagymamám jól bevált  pite tésztáját használom.

25 dkg Ráma margarin

40 dkg finomliszt

12 dkg kristálycukor

1 tojás sárgája

1/2 citrom reszelt héja és leve

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1-2 evőkanál tejföl

 

Barack /Töltelék:

·         10 dkg cukor

·         60 dkg őszibarack( friss hiányában 2 üveg 7,5dl es üveg befőtt )

·         3 evőkanál darált dió

·         2 tk mézeskalács fűszerkeverék

 

·         1 evk búzadara

 

Tetejére

·         1 tojás sárgája

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

elkészítés

1.    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.

2.    A barackot megtisztítva megmosva apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba a darált diót  megszórjuk a cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel, és a búzadarát  majd jól  összekeverjük.  

3.     Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot,megszórjuk a fele cukros keverékkel majd  rá a barack szeletek ,a barackra pedig ismét a cukros keverék. Ezután  lefedjük a maradék tésztával. Megszurkáljuk, és megkenjük egy tojás sárgájával.

4.    Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

5.    Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét .

 

                       ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*