Hozzávalók:
A tésztához Nagymamám jól bevált pite tésztáját használom.
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Barack /Töltelék:
· 10 dkg cukor
· 60 dkg őszibarack( friss hiányában 2 üveg 7,5dl es üveg befőtt )
· 3 evőkanál darált dió
· 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
· 1 evk búzadara
Tetejére
· 1 tojás sárgája
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.
2. A barackot megtisztítva megmosva apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba a darált diót megszórjuk a cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel, és a búzadarát majd jól összekeverjük.
3. Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot,megszórjuk a fele cukros keverékkel majd rá a barack szeletek ,a barackra pedig ismét a cukros keverék. Ezután lefedjük a maradék tésztával. Megszurkáljuk, és megkenjük egy tojás sárgájával.
4. Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
5. Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.