Tészta:
300 g liszt
125 g vaj vagy zsír-zsírral finomabb a tésztája
1 kk sütőpor
csipet só
1 db tojás sárgája
15-20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1-2 ek tejföl
Töltelék:
Kb 1 kg őszibarack cikkekre vágva=összekeverjük 1 bourbon vaníliás cukorral és pár csepp citromlével.
Édes morzsa készítése:
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 2 evőkanál kristálycukor
Keverd össze a két hozzávalót, majd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd aranybarnára.
A tésztához a lisztben elkeverjük a cukrot,csipet sót,sütőport és elmorzsoljuk gyorsan a vajjal.A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.Betesszük a hűtőbe folpackba jól becsomagolva míg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez csak összekeverjük a hozzávalókat.
Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk kézzel a tésztát hogy pereme is legyen.Megkenjük a tésztából kimaradt tojásfehérjével vékonyan és betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe pár percre míg a tojás fehérje megszilárdul (így nem fog elázni a tészta a tölteléktől). Kivesszük a sütőből megszórjuk édes morzsával,majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és a tetejére is szórunk édes morzsát,majd visszatesszük a sütőbe készre sütjük.
*Tetejére vaníliás porcukor!
Tipp:bármilyen gyümölccsel készíthető... Nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.