Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Barackos pite *

felvitel dátuma: 2016-01-04 22:39:11       mai nézettség: 1       nézettség: 854
részletes recept
Barackos pite *
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:
300 g liszt
125 g vaj vagy zsír-zsírral finomabb a tésztája
1 kk sütőpor
csipet
1 db tojás sárgája
15-20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1-2 ek tejföl
Töltelék:
Kb 1 kg őszibarack cikkekre vágva=összekeverjük 1 bourbon vaníliás cukorral és pár csepp citromlével.
Édes morzsa készítése:
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 2 evőkanál kristálycukor
Keverd össze a két hozzávalót, majd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd aranybarnára. 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tésztához a lisztben elkeverjük a cukrot,csipet sót,sütőport és elmorzsoljuk gyorsan a vajjal.A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.Betesszük a hűtőbe folpackba jól becsomagolva míg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez csak összekeverjük a hozzávalókat.
Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk kézzel a tésztát hogy pereme is legyen.Megkenjük a tésztából kimaradt tojásfehérjével vékonyan és betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe pár percre míg a tojás fehérje megszilárdul (így nem fog elázni a tészta a tölteléktől). Kivesszük a sütőből megszórjuk édes morzsával,majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és a tetejére is szórunk édes morzsát,majd visszatesszük a sütőbe készre sütjük.
*Tetejére vaníliás porcukor!
Tipp:bármilyen gyümölccsel készíthető... Nagyon finom!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*