Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Banános tekercs

felvitel dátuma: 2011-03-07 13:01:48       mai nézettség: 2       nézettség: 3966
részletes recept
Banános tekercs
Hozzávalók 1 személyre:

12 dkg cukor

 6 tojás

 2 evőkanál kakaó

 1 evőkanál liszt

 1 mokkáskanál szodabikarbona

 

A Krémhez:

 2 dl tej

 3 evőkanál cukor

 3 evőkanál liszt

 1 tojás

20 dkg margarin

A mázhoz:

10 dkg vaj

 1 evőkanál tej

 1    " kakaó

 3 dkg cukor

 

2 db Banán

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk,  a fehérjéből kemény habot verünk!

A sárgáját a cukorral habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, kakaót, szodabikarbonát, és végül a habot. jól összedolgozzuk, majd ALAPOSAN KIZSÍROZOTT!és lisztezett  gáztepsibe öntve  megsütjük.

Melegen összetekerjük, mint a piskótát, és hagyjuk kihülni!

Elkészítkük a krémet:

A tejet, cukrot és lisztet összekeverjük simára. Megfözzük, majd hozzákeverjük a tojást.

Hagyjuk kihülni, majd a margarinnal habosra keverjük!

A kihült tésztát visszahajtjuk, és a krém felével megkenjük.  a krém másik felébe teszünk egy kis kanál kakaóport, majd az így kapott krémet ismét elkenjük a tésztán.

Belehelyezzük a 2 banánt, és feltekerjük.

A külsejét bekenjük a mázzal, és hideg helyen  1-2 órát pihentetjük. Ezalatt a máz megköt rajta!

Tálalásnál  vizes késsel szeleteljük!

Tejszinhabbal tálalhatjuk!

Jó étvágyat kívánok!

Szakács: Ágnes


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*