A piskótához felverjük a fehérjéket, amikor kezd fehéredni beleöntjük a cukrot, majd keménnyé verjük.
A tetejére szitáljuk a liszt és a kakaó keverékét, majd a tetején szétnyomkodjuk a sárgáját, és fakanállal óvatosan összekeverjük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A kakaós tészta mindig nehezebben sül. ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Azután 2 dl tejben felfőzünk 2 ek lisztet, majd ha kezdhűlni összekeverjük a cukrok és a vaj habos masszájával. Kettészedjük, és aromázzuk őket, majd a következőképpen készitjük el sütinket:
Három csikba vágjuk a piskótát, és egy őzgerinc formába beletesszük az egyiket.
Krémet kenünk rá, majd újabb lap, azután fél adag másik krém, ráfektetjük a banánokat, bekenjük a maradék krémmel, és az utolsó lappal boritjuk.
Hűtőben tartjuk egy éjszakát, másnap kiboritva a formából, szeleteljük és tálaljuk.
Természetesen az aromákat mindenki kedve szerint variálhatja.
Jó étvágyat kivánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.