Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Banánkenyér narancsosan aszalt vörös áfonyával Ama

felvitel dátuma: 2012-01-12 12:58:03       mai nézettség: 1       nézettség: 1062
részletes recept
Banánkenyér narancsosan aszalt vörös áfonyával Ama
Hozzávalók 4 személyre:

2 tojás
150 g cukor
1 narancs reszelt héja, leve és a facsarón fennmaradó húsa
2 ek citromlé
1,5 dl napraforgó olaj
1 nagy, szétnyomkodott banán
150 g dió, durvára vágva
70 g kandírozott meggy, apróra vágva
175 g liszt
2 púpozott tk sütőpor
Díszítéshez kevés cukormázhoz:
2 ek porcukor
kevés reszelt narancshéj
¾ ek víz

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

1.    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát pedig béleljük ki sütőpapírral. Jobb ezekkel az előkészületekkel kezdeni, mert a tészta összeállítása nagyon gyorsan megvan.
2.    Először a tojást keverjük habosra a cukorral, majd szépen sorban mehet bele a narancslé, az olaj, a banán, és a többi szárazanyag. A kandírozott meggyet egy ek. lisztben forgassuk meg, így nem szállnak le a forma aljára.
3.    Alaposan keverjük össze az egészet, és már mehet is a formába.
4.    Kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Sütés közben figyeljünk a tésztára, ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával fedjük le.
5.    Ha megsült, kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk rácsra, távolítsuk el róla a sütőpapírt.
6.    Keverjük simára a máz hozzávalóit, s még melegen folyassuk a tésztára. Így amíg teljesen kihűl a süti, a máz is szépen megszilárdul, s már lehet is enni.

Szakács: csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*