Tésztához:
Töltelékhez:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és meleg helyen megkelesztjük kb. 35 perc alatt.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
A banánokat megtisztítjuk és pűrésítjük. A kesudiót vagy mogyorót, mandulát (lehet akár vegyesen is) ledaráljuk, majd összekeverjük a likőrrel, a citromlével és a vaníliás cukorral.
A tésztát átgyúrjuk és lisztezett gyúrólapon(deszkán) 30X50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Rásimítjuk a banánkrémetúgy, hogy a tészta pereme (széle) üresen maradjon.
A tésztát feltekerjük, majd óvatosan a sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük.
További 20 percig kelesztjük.
Végül előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 25 percig sütjük.
Tipp: Amennyiben díszteni szeretnénk, hintsük meg a tetejét kakaóporral és díszítsük csoki levelekkel.
Készíthetünk patkó formát vagy kuglóf formába is beletehetjük és akkor koszorú alakot kapunk és díszíthetjük ízlés szerint.
Én ezt húsvétkor szoktam elkészíteni leginkább és akkor cukormázzal és tojásdrazséval díszítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.