Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Banán tekercs

felvitel dátuma: 2011-02-22 15:51:28       mai nézettség: 1       nézettség: 5507
részletes recept
Banán tekercs
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 ek. cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • fél citrom héja
  • fél kocka élesztő
  • csipetnyi

Töltelékhez:

  • 50 dkg banán
  • 6 dkg natúr kesudió vagy mogyoró, mandula
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. banán likőr (ha nem kapunk helyettesíthetjük Tripli Sec-kel)
  • fél citrom leve
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és meleg helyen megkelesztjük kb. 35 perc alatt.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.

A banánokat megtisztítjuk és pűrésítjük. A kesudiót vagy mogyorót, mandulát (lehet akár vegyesen is) ledaráljuk, majd összekeverjük a likőrrel, a citromlével és a vaníliás cukorral.

A tésztát átgyúrjuk és lisztezett gyúrólapon(deszkán) 30X50 cm-es téglalappá nyújtjuk.

Rásimítjuk a banánkrémetúgy, hogy a tészta pereme (széle) üresen maradjon.

A tésztát feltekerjük, majd óvatosan a sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük.

További 20 percig kelesztjük.

Végül előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 25 percig sütjük.

Tipp: Amennyiben díszteni szeretnénk, hintsük meg a tetejét kakaóporral és díszítsük csoki levelekkel.

Készíthetünk patkó formát vagy kuglóf formába is beletehetjük és akkor koszorú alakot kapunk és díszíthetjük ízlés szerint.

Én ezt húsvétkor szoktam elkészíteni leginkább és akkor cukormázzal és tojásdrazséval díszítem.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*