6 db tojás
17 dkg kristálycukor
csipetnyi só
17 dkg liszt / fele sima, fele rétesliszt/
1 db citrom
5 dkg vaj
1 dl málnaszósz
krém:
1 zacskó epres puding
2 -3 dl tej
2 dl tejszín
1 tasak vaníliás cukor
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
10 dkg málna / lehet beföttböl is /
1 dl rum /vagy befött leve/
10 dkg csoki
friss gyümölcs a díszítéshez
Ajánlott a szívformájú tepsi, de ha nics megteszi a kerek is. Piskótatésztát készítünk 6 tojásból. A tojássárgájákat habosra keverjük 17 dkg kristálycukorral, majd a fehérjéket is egy csipet sóval kemény habbá verjük.
17 dkg liszthez/ fele sima, fele rétesliszt/ hozzáreszelünk 1 citrom héját, majd váltakozva a habbal a sárgájához keverjük nagyon óvatosan.
A tortaformát kivajazzuk, de csak az alját /az oldalát nem/, hogy a piskóta ne legyen "púpos". Elömelegített sütöben mérsékelt tüznél 180 C fok, kb. 20-25 percig sütjük, ill. tűpróbáig.
Az ajtót ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta.
A formában pihentetjük.
Elkészítjük a krémet.
Egy zacskó epres pudingot 2 -3 dcl tejjel sürüre fözünk, majd hülni hagyjuk. Ezután felverünk egy tejszínt egy vaníliás cukorral kemény habbá.
15 dkg vajat habosra mixelünk 8 dkg porcukorral. 10 dkg málnát simára mixelünk / lehet befőttből is/. A vajhoz fokozatosan adjuk hozzá a kihűlt pudingkrémet és simára mixeljük, majd ezután óvatosan fakanállal a tejszínhabot /ebből a díszítéshez elveszünk pár kanállal/ és a legvégén a pépes málnát is hozzáadjuk.
A tortácskánkat félbevágjuk. Mindkét felét pici rummal, vagy a befőtt levével meglocsolhatjuk.
Egy sorban vékony eperszeletekkel beborítjuk a torta alsó részének a tetejét és erre rásimítjuk a krém több mint a felét.
A krémre csokit reszelünk majd vékonyan bekenjük tejszínhabbal és rátesszük a felső tortalapot.
Ezután bekenjük a tetejét és a széleit a maradék krémmel.
Az oldalára tejszínhabrózsákat nyomunk, majd azok közepébe pici cukorszíveket helyezünk / a Bálint nap miatt / és a tetejére friss málnából egy kis szívet formázunk.
Málnaszósszal picit meglocsoljuk és egy rózsafejet helyezünk rá az alkalomhoz illően.
Behűtjük és pár óra múlva szeleteljük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.