Csoda ötletes holnap meg is csinálom,igaz csak póréhagyma szára van de azzal is biztos finom lehet.
A palacsintához:
1 nagyobb burgonya megfőzve
2 db tojás
3-4 kanál liszt
2 dl tej
2 dl szódaviz
2 db újhagyma zöldszára (lehet spenótlevél is picit megfőzve)
1 csokor petrezselyem, só, bors ízlés szerint.
2 dkg puha vaj.
A töltelékhez:
40 dkg gomba
1 szál sárgarépa
1 nagyobb fej hagyma
pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
2 dl tejföl,2 ev.k liszt a habaráshoz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A palacsintához a megfött burgonyát és a többi hozzávalókat robotgépbe kikeverem és 1 órát pihen.
A hagymát felaprítom a zsiradékon megdinsztelem és pirospaprikával színezem majd beleteszem a felapritott gombát és a sárgarépát, só, bors,1 dl viz, és puhára megfőzöm.
Amikor puha a levét leszűröm egy lábasba ,a tejfölt egy kanál liszttel simára keverem , behabarom vele és egyet forralok rajta. A sűrű gomba ragút 1 kanál tejföllel elkeverem és félreteszem.
A palacsintákat a szokott módon megsütöm és a gombás raguval megtöltöm , 2 x félbehajtom és tányérra helyezem, majd leöntöm a paprikás mártással.
Apróra vágott petrezselyemmel díszítem.
Rízzsel tálalva egy főfogás.
Köret nélkül előételként is adható!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.