Ki kell probáljam,gusztának,tűnik!
Hozzávalók: 4 személyre
1 fej vöröshagyma, 10 dkg tarhonya, 1 TK. fűszerpaprika, 1 MK. kömény, (egész, vagy őrölt) 2 gerezd fokhagyma, körülbelül 1,6 l alap lé, ( húsleves kockából ) fél zacskó fagyasztott vegyes zöldség, (vagy 2db sárgarépa, és kevés zöldborsó ) 10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg fehér csiperke,2db krumpli, 1 nagy pohár tejföl, ( 300g )1 cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Olajon megfutatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve, fűszerpaprikával köménnyel,zúzott fokhagymával, sóval, ízesítjük , és felöntjük az alap lével. és kis lángon főzzük. Közben a krumpli megtisztítjuk, feldaraboljuk, és 15 -20 perc elteltével a zöldségekkel együtt a levesbe tesszük. Közben a karikára vágott kolbászt serpenyőbe pirítani kezdjük, amikor már kissé kisül a zsírja,rádobjuk a felszeletelt gombát is, együtt pároljuk majd zsírjára sütjük. Ha a levesbe a zöldségek, a krumpli megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és 5 percig főzzük. Tejföllel behabarjuk a forró levest és 5 percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk!
Nekem most nem volt petrezselyemzöld!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.