Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Bakonyi Tarhonyaleves gazdagon

felvitel dátuma: 2016-04-20 12:09:23       mai nézettség: 2       nézettség: 4086
részletes recept
Bakonyi Tarhonyaleves gazdagon
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: 4 személyre

1 fej vöröshagyma, 10 dkg tarhonya, 1 TK. fűszerpaprika, 1 MK. kömény, (egész, vagy őrölt) 2 gerezd fokhagyma, körülbelül 1,6 l alap , ( húsleves kockából ) fél zacskó fagyasztott vegyes zöldség, (vagy 2db sárgarépa, és kevés zöldborsó ) 10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg fehér csiperke,2db krumpli, 1 nagy pohár tejföl, ( 300g )1 cs petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 55 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

Olajon megfutatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve, fűszerpaprikával  köménnyel,zúzott  fokhagymával, sóval, ízesítjük , és felöntjük az alap lével. és kis lángon főzzükKözben a krumpli megtisztítjuk, feldaraboljuk, és  15 -20 perc elteltével a zöldségekkel együtt  a levesbe tesszük. Közben a karikára vágott kolbászt serpenyőbe pirítani kezdjük, amikor már kissé kisül a zsírja,rádobjuk a felszeletelt gombát is, együtt pároljuk majd zsírjára sütjük. Ha a levesbe a zöldségek, a krumpli megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és 5 percig  főzzük. Tejföllel behabarjuk a forró levest és 5 percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk!

Nekem most nem volt petrezselyemzöld!!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Agnes 2016 április 20

Ki kell probáljam,gusztának,tűnik!

5/10 Lajos 2016 április 20

Krumpli menyi?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*