Jajj de imádom!! :))
1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk törött paprika
1 - 2 paprika
1 paradicsom
30 dkg gomba (vagy 1 konzervgomba)
1 kis pohár tejföl
A húst csíkokra vagy kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm egy kis vízzel, hogy párolódjon.
A szalonnát kicsire vágva zsírjára sütöm. Közben a hagymát, a paprikát, paradicsomot és a gombát is feldarabolom. A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, hozzáadon a paprikát, paradicsomot, végül a gombát és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom.
Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és mérsékelt tűzön tovább párolom. Ha már megpuhult behabarom. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 púpos evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.
Nokedlivel tálalom.
Jajj de imádom!! :))
Mi is nagyon szeretjük, isteni!:)
Ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni. köszönöm, hogy megosztottad velünk. Üdv. Piroska
Nagyon finom!Nálunk is kedvenc!
Piroska nagyon szívesen a receptet, remélem nektek is ízleni fog, Kautz örülök, hogy nálatok is kedvenc!:)
Kedvet kaptam hozzá, szeretjük nagyon!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.