Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Bakonyi sertésborda

felvitel dátuma: 2011-12-03 16:07:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2445
részletes recept
Bakonyi sertésborda
Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 szelet sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg gomba
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • , bors, ételízesítő, paprikakrém
  • 1 ek fűszerpaprika
  • olaj
  • liszt
  • 2 dl tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

 

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben elősütjük, majd tálra szedjük.
  3. Olajban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Paprikakrémmel, pici ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paprikát, paradicsomot.
  4. Közben visszatesszük a gombára az elősütött hússzeleteket, és addig főzzük, míg a gomba és a hús is puha lesz.
  5. Közben ízesítjük ha kell, majd összekeverünk tejföllel vagy tejszínnel pici lisztet, kiszedjük a húst egy tányérra, és behabarjuk vele a gombás szaftot.
  6. Visszatesszük a húst, készre főzzük, felforraljuk.
  7. Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.
Szakács: Valika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Benya Éva 2013 október 7

Biztos nagyon finom, kár, hogy gombával készül, mi nem vagyunk igazán gombakedvelők. Nélküle vajon milyen lenne?

0/10 Bözsike 2014 január 22

Finom lenne akkor is, de az már nem bakonyi.....

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*