Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Könnyű » Bakonyi borda

felvitel dátuma: 2011-05-17 15:12:00       mai nézettség: 1       nézettség: 5779
részletes recept
Bakonyi borda
Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg erdei gomba vagy sampinyon (szoktam szeletelt gombakonzervvel is készíteni)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 szelet kicsontozott sertésborda
  • 4-5 ek. liszt
  • 5 ek. olaj
  • 1 ek. margarin
  • édesnemes pirosparika ízlés szerint
  • , bors
  •  2 dl tejföl

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Előkészítés:

A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

  1. A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Az olajat a margarinnal nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe.
  2. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1-2 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 40-45 perc alatt puhára pároljuk.
  3. A tejfölt elkeverjük, 1 kk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. A hússzeleteket előmelegített tálra szedjük. Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is köríthetjük. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 november 3

Megtaláltam a jó kis receptet, mentettem. Holnap ezt akartam készíteni csirkemellből, de sajna pont gomba nincs itthon, talán szombaton sikerül.

0/10 Hani 2011 november 5

Na, most láttam, hogy írtál ide Heni. Jó hozzá a konzerv gomba is, de persze friss gombával a legfinomabb.

10/10 -Jucus.- 2011 november 8

ez nagyon guszta,elmentem és hétvégén ez lesz:-))

0/10 Hani 2011 november 12

Kedves Jucus! Most találtam meg a hozzászólásodat! Lehet, hogy már ki is próbáltad. Nálunk a család férfitagjai nagyon kedvelik. Jó étvágyat hozzá!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*