Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Magyar » Bakonyi betyár gombóc galuskával

felvitel dátuma: 2019-02-02 21:09:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1771
részletes recept
Bakonyi betyár gombóc galuskával
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált hús

2 db tojás

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

3 ek zsemlemorzsa
1 gerezd zúzott fokhagyma

1 közepes vörös hagyma

2 db paprika

1 tk pirospaprika

30 dkg csiperke gomba üveges

2 ,5 dl tejföl

1 evőkanál liszt
A galuskához:
50 dkg finomliszt
3 db tojás
1 dl víz
só ízlés szerint

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a tojásokkal, zúzott fokhagymával, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen.
Diónyi nagyságú gombócokat készítünk, félretesszük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a piros paprikát, majd felengedjük 2,5 dl vízzel.
Beletesszük a paprikát, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Néhány perc múlva a húsgombócokat is beletesszük , lefedjük és tovább főzzük.
Fontos, hogy ne kevergessük az ételt, hanem inkább rázogassuk az edényt, így nem törnek össze a gombócok.
15 percig főzzük,majd a gomba szeletekkel puhára főzzük.

A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a húsos-zöldséges raguhoz, néhányszor összerázzuk, majd amikor rotyogni kezd, levesszük a tűzről.
A lisztből, tojásból, sóval és kevés vízzel galuskatésztát keverünk és sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amikor feljön a víz tetejére,akkor szűrőkanálba szedjük.
Folyó csapi víz alatt leöblítjük,jól lerázzuk.
Egy tálba tesszük,egy evőkanál étolajjal összekeverjük.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*