40 dkg darált hús
2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek zsemlemorzsa
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 közepes vörös hagyma
2 db paprika
1 tk pirospaprika
30 dkg csiperke gomba üveges
2 ,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
A galuskához:
50 dkg finomliszt
3 db tojás
1 dl víz
só ízlés szerint
A darált húst összekeverjük a tojásokkal, zúzott fokhagymával, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen.
Diónyi nagyságú gombócokat készítünk, félretesszük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a piros paprikát, majd felengedjük 2,5 dl vízzel.
Beletesszük a paprikát, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Néhány perc múlva a húsgombócokat is beletesszük , lefedjük és tovább főzzük.
Fontos, hogy ne kevergessük az ételt, hanem inkább rázogassuk az edényt, így nem törnek össze a gombócok.
15 percig főzzük,majd a gomba szeletekkel puhára főzzük.
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a húsos-zöldséges raguhoz, néhányszor összerázzuk, majd amikor rotyogni kezd, levesszük a tűzről.
A lisztből, tojásból, sóval és kevés vízzel galuskatésztát keverünk és sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amikor feljön a víz tetejére,akkor szűrőkanálba szedjük.
Folyó csapi víz alatt leöblítjük,jól lerázzuk.
Egy tálba tesszük,egy evőkanál étolajjal összekeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.