Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Bajor rostélyos

felvitel dátuma: 2011-05-24 15:26:15       mai nézettség: 4       nézettség: 6740
részletes recept
Bajor rostélyos
Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg csont nélküli sertéskaraj (vagy marhafelsál, borjú, birka)
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • őrölt pirospaprika, bors és
  • olaj a sütéshez

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

A húst keresztben, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk és olajban gyorsan átsütjük. Egy mázas pecsenyesütőt (én jénaiban csináltam) a hús zsírjával kikenünk. A burgonyát meghámozzuk és fél cm vastag karikákra vágva besózzuk. A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott vöröshagymát, borsot és őrölt pirospaprikát teszünk, erre másfél cm vastag burgonya réteget, erre egy sor kisült hússzeletet, így folytatjuk a rétegzést az előbbi fűszereket használva, míg a hússzelet és a burgonya is elfogy, ügyelve, hogy az utolsó sor burgonya legyen. Leöntjük tejföllel elkevert tejjel, és végül a kimaradt pecsenyezsírral. Sütőben szép pirosra és puhára sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk. Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Erika 2013 január 27

Ma elkészítettem ebédre. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*