Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » bagett (a tesztaja andrea papikne recieptje alapj

felvitel dátuma: 2014-01-15 18:54:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1098
részletes recept
bagett  (a tesztaja andrea papikne recieptje alapj
Hozzávalók 1 személyre:
  • 50 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 0,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2 kk
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dl langyos víz (a krumpli főzővizét használtam)
  • 1 kisebb méretű krumpli (kb. 10 dkg)                          5-10 dkg kolbasz,vagy sonka                                       lilahagyma kockara vagva
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 8 perc
Elkészítés:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy krumpli törővel pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a krumpli főző levéből 2 dl-t.
Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Három egyenlő részre vágjuk.
Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk a tésztákat.az egyik bagettet megszorom kockara vagott kolbasszal,a masikat lilahagyma kockakkal,a harmadikat sonkaval,vagy akar uresen is hagyhatom,majd felsodrom:
A négy sarkát 45 fokos szögben felsodorjuk.Majd a hosszabbik oldalakat is felsodorjuk, mintha ikercsigákat készítenénk Az egész bagettet megfordítjuk, így a hajtás rész lesz az alja.Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és belefektetjük a rudakat. Egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Ott még kb. 30 percet kelesztjük.Előmelegítjük a sütőt.
Egy éles késsel vagy pengével bevágjuk a bagetteket.Bőven lespricceljük vízzel.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve rácsra emelve hagyjuk kihűlni.
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*