Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Bagel

felvitel dátuma: 2012-03-15 19:11:48       mai nézettség: 1       nézettség: 7922
részletes recept
Bagel
Hozzávalók 5 személyre:

A tésztához:

50 g éleszto

2 kk kristálycukor

400 ml langyos víz

700 g liszt

1 kk

1 kk frissen orolt fekete bors (én kihagytam, mert a gyomrom nem bírja)

1 ek szobahomérsékletu vaj

2 ek olvasztott vaj

 

A fozéshez:

50 g kristálycukor

2 kk szódabikarbóna

1000 ml víz

 

Tetejére:

1 tojásfehérje

1 kk víz

2-3 ek mák

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A szétmorzsolt élesztot a cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet nagy tálba tesszuk, hozzáadjuk a sót, a borsot és a puha vajat, elkeverjuk. A felfutott élesztot beleontve, puha, sima tésztává dagasztjuk.

A tésztából 10 egyforma golyót gombolygetunk, olvasztott vajjal kikent tepsire helyezzuk a tésztabucikat, tetejuket megkenjuk olvasztott vajjal, konyharuhával lazán letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk. Ez ido alatt kb. a duplájára nonek.

Kozben elomelegítjuk a sutot: légkeverésen 200 fokra. Egy lábasban felforraljuk a vizet a cukorral és a szódabikarbónával.

A duplájára kelt tésztabuciknak kozepébe ujjunkkal lyukat fúrunk (lehet fakanállal is, vagy a rolóformával, amelyet benne is hagyhatunk a sutés kozben) és az így kapott tésztagyuruket egyesével 1-1 percre a meleg, de már nem lobogó cukros-szódabikarbónás vízbe tesszuk. Habszedo kanállal kivesszuk és sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk oket.

A tojásfehérjét elkeverjuk a vízzel és megkenjuk vele a bagelek tetejét. Meghintjuk mákkal, és mehetnek is a sutobe 15-20 percre, míg aranyszínuek és ropogósak nem lesznek.

Langyosan, vajjal és/vagy lekvárral megkenve a legfinomabb.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*