A tésztához:
20 dkg burgony fött
3 dkg élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2 dl tej
50 dkg finomliszt
A lángosra:
4 dl tejföl
40 dkg sajt
A töltelékhez:
50 dkg csirkemell
1 fej lilahagyma
200 gr bacon szalonna
olaj
só
A salátához:
lilahagyma ,paradicsom,uborka,paprika vagy saláta mix
A burgonyát puhára fözzük.A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.A lisztet elkeverjük a sóval.A fött burgonyát összetörjük elkeverjük a liszttel.Hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.Langyos heyen a duplájára kelesztjük kb.fél óra alatt.A húst vékony csikokra vágjuk és az olajon megpiritjuk,picit sózzuk.Külön megsütjük a bacon szalonnát .Ha kihűlt a hús és a bacon szalonna a lilahagymával összekeverjük, amit már előtte felkockáztunk.A tésztát 1.5 cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.Szétosztjuk rajtuk a tölteléket felcsavarjuk.A végeket jól eldolgozzuk.Hagyom még kellni egy 10-20 percig,majd bő forró olajban aranybarnára sütöm.A lángosokat felszeletelve,tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.A salátát feldaraboljuk és a lángos mellé tesszük.Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.