Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Baconos csirkemell őzgerincformában

felvitel dátuma: 2014-05-17 20:22:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1663
részletes recept
Baconos csirkemell őzgerincformában
Hozzávalók 1 személyre:

60 dkg csirkemell

1 nagy dobozos tejföl

3 ek liszt

30 dkg gomba

2 db tojás

15 dkg trappista sajt

350 g füstölt baconszalonna

fél marék friss petrezselyemzöld

bors

Lekenéshez:

2 ek tejföl

5 dkg sajt

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel.  Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet,gombát. Az őzgerinc formát kibéleltem sütő papírral. Majd, baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnátLekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. 40 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon. Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk. Illetve friss salátával.


 

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*