tarka v. fehérbab: 80 dkg
lilahagyma: 30 dkg
petrezselyem: 1 csomag
étolaj: 1 dl
só: ízlés szerint
cukor: ízlés szerint
ecet: ízlés szerint
A babot fél napig hideg vízben áztatjuk.
Kivesszük az esetleges rossz szemeket, szemetet..
Puhára főzzük, majd a következő salátalében érleljük:
Saláta lé:
Enyhén cukros, ecetes, sós levet, vékony karikára vágott lilahagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd olajjal megpermetezzük. 2 napig hűtőszekrényben érleljük.
A saláta lével összekeverjük a főtt babot, és hidegen tálaljuk.
Egy-két karika nyers lilahagymával és zeller levéllel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.