Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Könnyű » Babsaláta lilahagymával

felvitel dátuma: 2011-02-06 12:59:25       mai nézettség: 1       nézettség: 8133
részletes recept
Babsaláta lilahagymával
Hozzávalók 4 személyre:

tarka v. fehérbab: 80 dkg
lilahagyma: 30 dkg
petrezselyem: 1 csomag
étolaj: 1 dl
só: ízlés szerint
cukor: ízlés szerint
ecet: ízlés szerint
 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A babot fél napig hideg vízben áztatjuk.
Kivesszük az esetleges rossz szemeket, szemetet..
Puhára főzzük, majd a következő salátalében érleljük:

Saláta lé:
Enyhén cukros, ecetes, sós levet, vékony karikára vágott lilahagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd olajjal megpermetezzük. 2 napig hűtőszekrényben érleljük.

A saláta lével összekeverjük a főtt babot, és hidegen tálaljuk.
Egy-két karika nyers lilahagymával és zeller levéllel díszítjük.
 

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*