30 dkg szárazbab, 30 dkg füstölthús, 1 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 4 szál sárgarépa, 1 kis zeller (elhagyható), 80 dkg sertés oldalas, olaj, 4 dl vörösbor, 1 ek. paradicsompüré, 2 babérlevél, kakukkfű, borsikafű.
Előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára beáztatunk hideg vízbe egy római tálat fedelével együtt. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a zellergumót kisebb kockákra vágjuk. Az oldalast, ahogyan a csontok engedik, 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A babot és a füstölt húst leszűrjük.
A római tálat kiemeljük a vízből, és lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk benne az oldalas darabokat, és egyenesen áttesszük őket a római tálba. A serpenyőben lévő zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a sárgarépát, a zellert, és a babot. Sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percig erős tűzön pirítjuk. A római tál közepére fektetjük a füstölt húst. A serpenyőbe pirult pecsenye-zöldségaljhoz adjuk a bort, a paradicsompürét, a babérlevelet, a borsikafüvet, kakukkfüvet, végül 1 dl vizet, jól összeforraljuk, és a húsra öntjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe, kb. 1 1/2 órán át, puhára pároljuk benne a finomságokat. Friss-ropogós kenyér illik hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.