Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Babos oldalas

felvitel dátuma: 2013-11-07 22:51:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1743
részletes recept
Babos oldalas
Hozzávalók 5 személyre:

30 dkg szárazbab, 30 dkg füstölthús, 1 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma,   1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 4 szál sárgarépa, 1 kis zeller (elhagyható), 80 dkg sertés oldalas, olaj, 4 dl vörösbor,  1 ek. paradicsompüré, 2 babérlevél, kakukkfű, borsikafű.    

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára beáztatunk hideg vízbe egy római tálat fedelével együtt. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a zellergumót kisebb kockákra vágjuk. Az oldalast, ahogyan a csontok engedik, 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A babot és a füstölt húst leszűrjük.
A római tálat kiemeljük a vízből, és lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk benne az oldalas darabokat, és egyenesen áttesszük őket a római tálba. A serpenyőben lévő zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a sárgarépát, a zellert, és a babot. Sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percig erős tűzön pirítjuk. A római tál közepére fektetjük a füstölt húst. A serpenyőbe pirult pecsenye-zöldségaljhoz adjuk a bort, a paradicsompürét, a babérlevelet, a borsikafüvet, kakukkfüvet, végül 1 dl vizet, jól összeforraljuk, és a húsra öntjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe, kb. 1 1/2 órán át, puhára pároljuk benne a finomságokat. Friss-ropogós kenyér illik hozzá.

Szakács: Lulu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*