Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Ínyencség étel receptek » Babos káposzta

felvitel dátuma: 2011-09-30 17:30:12       mai nézettség: 6       nézettség: 7682
részletes recept
Babos káposzta
Hozzávalók 8 személyre:

1 kg savanyú káposzta

25 dkg vörös vagy tarkabab

4 fej vöröshagyma

20 dkg húsos füstölt szalonna

80 dkg nyers császárhús

60 dkg sertéslapocka

őrölt fekete bors

2-3 db babérlevél

1 ek.pirospaprika

csípős paprika /ízlés szerint/

A tálaláshoz:

tejföl

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A káposztát átmossuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rászórjuk a paprikát és felengedjük vízzel. Beletesszük a babot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében kb. egy órát főzzük. Beletesszük a húsokat és a kimosott káposztát. Addig főzzük, míg a bab és a húsok is megpuhulnak. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

Nem egy kímélő étel de nagyon finom!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 1

Igazad van, nem kímélo, de gyonyoru és nagyon finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*