Igazad van, nem kímélo, de gyonyoru és nagyon finom.
1 kg savanyú káposzta
25 dkg vörös vagy tarkabab
4 fej vöröshagyma
20 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg nyers császárhús
60 dkg sertéslapocka
só
őrölt fekete bors
2-3 db babérlevél
1 ek.pirospaprika
csípős paprika /ízlés szerint/
A tálaláshoz:
tejföl
Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A káposztát átmossuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rászórjuk a paprikát és felengedjük vízzel. Beletesszük a babot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében kb. egy órát főzzük. Beletesszük a húsokat és a kimosott káposztát. Addig főzzük, míg a bab és a húsok is megpuhulnak. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
Nem egy kímélő étel de nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.