Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Bableves koloni módra

felvitel dátuma: 2011-05-21 00:05:42       mai nézettség: 2       nézettség: 4317
részletes recept
Bableves koloni módra
Hozzávalók 4 személyre:

400 gr tarkabab
3 db sárgarépa
4 db burgonya
1 közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 füstölt kolbász
1 dc olaj
3 evőkanál rétesliszt
2 kiskanál piros paprika
2 kiskanál vegeta

egy csipet szódabikarbóna
kevés őrölt feketebors
csipetnyi csípős paprika
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

Én otthon, Kolonban ( egy zoboralji falu Nyitra mellett ) így tanultam bablevest főzni, és így is szeretem a legjobban.
Az egy éjszakán át beáztatott tarkababot, másnap felteszem főzni annyi vízben, hogy az a babot jól ellepje. Amikor az felforrt, beleteszek egy kiskanálnyi sót, és egy csipet szódabikarbónát, az apróra vágott sárgarépát. Amikor a bab félig megfőtt, beleteszem a burgonyát, amit szintén apró kockákra vágtam, a csokorba cérnával összekötött petrezselyemzöldet, meg a megtisztított hagymát, amit csak egy kicsit bevágtam. Közben a vékony karikákra vágott kolbászt az olajon megsütöm. A kolbászkarikákat az olajból egy tányérra félreteszem. A megtisztított fokhagymát apróra vágom ( nem nyomkodom szét ), a forró olajban, amiben a kolbászt kisütöttem, kissé megforgatom, hozzáadom a lisztet, amikor már pirul félreteszem a tűzről, belekeverem a piros paprikát. Ha kissé kihűlt vízzel felengedem, ezzel sűrítem be a levest. Kevergetés közben felforralom,  hozzáadom a sült kolbászt, a vegetát, a fűszereket, és ha kell még megsózom.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 helenka64 2011 május 21

jol néz ki finnom is lehet

10/10 Zia50 2011 május 21

Ez az én igazi bablevesem, de szeretem! Isteni finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*