jol néz ki finnom is lehet
400 gr tarkabab
3 db sárgarépa
4 db burgonya
1 közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 füstölt kolbász
1 dc olaj
3 evőkanál rétesliszt
2 kiskanál piros paprika
2 kiskanál vegeta
só
egy csipet szódabikarbóna
kevés őrölt feketebors
csipetnyi csípős paprika
Én otthon, Kolonban ( egy zoboralji falu Nyitra mellett ) így tanultam bablevest főzni, és így is szeretem a legjobban.
Az egy éjszakán át beáztatott tarkababot, másnap felteszem főzni annyi vízben, hogy az a babot jól ellepje. Amikor az felforrt, beleteszek egy kiskanálnyi sót, és egy csipet szódabikarbónát, az apróra vágott sárgarépát. Amikor a bab félig megfőtt, beleteszem a burgonyát, amit szintén apró kockákra vágtam, a csokorba cérnával összekötött petrezselyemzöldet, meg a megtisztított hagymát, amit csak egy kicsit bevágtam. Közben a vékony karikákra vágott kolbászt az olajon megsütöm. A kolbászkarikákat az olajból egy tányérra félreteszem. A megtisztított fokhagymát apróra vágom ( nem nyomkodom szét ), a forró olajban, amiben a kolbászt kisütöttem, kissé megforgatom, hozzáadom a lisztet, amikor már pirul félreteszem a tűzről, belekeverem a piros paprikát. Ha kissé kihűlt vízzel felengedem, ezzel sűrítem be a levest. Kevergetés közben felforralom, hozzáadom a sült kolbászt, a vegetát, a fűszereket, és ha kell még megsózom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.