Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Könnyű » Bableves kolbásszal

felvitel dátuma: 2013-09-14 17:40:05       mai nézettség: 1       nézettség: 3615
részletes recept
Bableves kolbásszal
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók :

1/2 kg száraz bab

3 szál sárgarépa

3 szál fehér répa

1 zeller gumó

zeller zöld

15 dkg húsos füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 ek. pirospaprika

1 szál paraszt kolbász

őrölt bors

ételízesítő

A betéthez:

1 db tojás

15 dkg finom liszt

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint  szeleteljük.

Elkészítés: A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*