· 1 kisebb fej hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 3-4 db krumpli
· 3 ek olaj
· 1,5 ek liszt
· 1 tk delikát
· 1 tk só
· 1 késhegynyi bors
· 1 tk erős pista
· 1 tk pirospaprika
petrezselyemzöld
Előző este a szárazbabot beáztatom .
1. Vizet kevés sóval felforralunk, belerakjuk a babot. Lassú tűzön főzzük.
2. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát karikára, a fehérrépát nagyobb darabokra, a hagymákat apróra, a krumplit kockára daraboljuk.
3. Ha már puhult egy kicsit a bab, hozzáadjuk a hagymákat, répát, zöldséget. Közepes lángon hagyjuk főni.
4. Fűszerezzük az erős pistával , borssal, delikáttal .
5. Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
6. Elkészítjük a rántást: az olajat a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, kevés pirospaprikával meghintjük (vigyázva, hogy ne égjen meg), felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel.
7. Ha minden megpuhult, belekeverjük a levesbe a rántást, még 10 percig főzzük.
8. A legvégén megszórjuk kevés sóval ízlés szerint és petrezselyemzölddel.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.