Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Könnyű » Babgulyás csülökből

felvitel dátuma: 2012-11-03 09:30:13       mai nézettség: 1       nézettség: 5208
részletes recept
Babgulyás csülökből
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 csülök (hátsó) csont nélkül
  • kb. 50 kg fejtett bab
  • zeller levél
  • petrezselyem
  • 3-4 db sárgarépa
  • 3-4 db zöldség
  • 1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
  • 2-3 kk. tört pirospaprika
  • , tört bors ízlés szerint
  • őrölt babérlevél ízlés szerint
  • vagy 2-3 levél babérlevél
  • paprikakrém
  • 1/2 tv paprika csíkozva
  • 2-3 g. fokhagyma
  • erős pista vagy édes anna
  • 1 kk. gulyáskrém
  • 1/2 szelet sonka füstölt
  • 2-3 szelet házi kolbász füstölt
  • én most csipetkét főztem ki hozzá nem saját magam gyúrtam
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 100 perc
Elkészítés:

Először készítettem babgulyást, de nagyon finom lett. A csülköt kicsontozva felkockázom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát összezúzom. Kevés zsíradékban a felkockázott sonkát megpirítom,  a hagymát megfonnyasztom, hozzáadom a fokhagymát, 1 perc kevergetés után félre húzom és kevés ételízesítőt teszek bele, tört pirospaprikát összekeverem, majd felöntöm vízzel kb. 2-3 liter. Felteszem főni, fedő alatt..kb. jó fél órát főzöm, majd a megpucolt zöldségeket és a babot hozzáadom, ízesítem só, bors, tört babérlevél, 2-3 db babérlevél, paprikakrém, és a házi füstölt kolbász karikák, főzöm kicsit később beleteszem a zöldségzöld, zellerzöldet, ízesítem ha kell kevés gulyáskrémet nyomok bele. Készre főzöm.

Tálalásnál kifőzött csipetkével tálaltam.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Erzsebet 2012 november 16

nagyon guszta, biztosan finom islehet, Gondolom, a receptnel eliras van, ugyanis 50 kg fejtett bab van irva.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*