naggyon ertekelem eszt a tesztat
Hozzávalók a tésztához:65 dkg. liszt,3 tojás sárgája,15 dkg. cukor, 30 dkg vaj,3 dkg. élesztő, csipet só,4 evőkanál tejföl, 1 dl. tej.
töltelékhez:20 dkg. porcukor,kb. 25 dkg. baracklekvár/fél üveg/ 35 dkg. darált dió
Tetejére 1 tasak Dr Oetker étcsoki máz kerül, amit forró vízben felolvasztunk. Vagy lehet 20 dkg. étcsokit olvasztani.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk. Keverjük bele a cukrot, és a tojás sárgáját. Az élesztőt, és egy csipet cukrot morzsoljuk hideg tejbe. Nem kell futtatni.A lisztet egy tálba tesszük, beleöntjük az élesztős, és a vajas keveréket.Hozzáadjuk a tejfölt,és összedolgozzuk.A masszát fél órára hűtőbe tesszük, és közben megdaráljuk a diót.A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. 25x35 cm. tepsibe teszünk sütőpapírt. Az első lapot a tepsi aljára tesszük.Jól megkenjük lekvárral, és a diós cukros keverék egy negyed részét ráhintjük.. A másik tésztát is kinyújtjuk, és az előzőre rásimítjuk.Az utólsó lappal betakarjuk.200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.Nem kell megijedni, először egy nagyon lágy tésztát kapunk, de bekeményedik, mire teljesen elkészül.
Tetejére kenjük a felolvasztott csoki mázt, és hidegre tesszük. Másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.