Hozzávalók:
3 db avokádó / ha nagyon kemény, akkor több napig, puhulásig érlelni kell/
1 közepes fej lila hagyma
néhány gerezd fokhagyma /ki mennyire kedveli/
3 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál olaj /lehetőleg olíva/
1 evőkanál citromlé /lehetőleg frissen facsart/
só, bors,
Elkészítés:
A megmosott avokádót félbevágom, a húsát kiskanállal, vagy karalábévájóval kivájom, majd villával összetöröm.
A hagymát és a fokhagymát felaprítom, hozzáadom az avokádóhoz. Beleteszem a többi hozzávalót is, majd összekeverem, és bot mixerrel pépesítem. Aki szereti, dúsíthatja majonézzel.
Szezonális zöldségekkel, esetleg főtt tojással kiegészítve, reggelire, vagy egy könnyű vacsorára, pirítós kenyérrel tálalható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.