dió, mazsola, fahéj, vaniliáscukor, vaj
Jól összedagasztjuk a tésztánkat, majd kelni hagyjuk 20 percet.
Azután kinyújtjuk két ujjnyira, és pogiszaggatóval szaggatjuk, hogy maradék ne legyen.
Kivajazunk egy tortaformát vagy jénait, és olvasztott vajba forgatva, majd cukrozott dióba mártva egymás mellé pakolgatjuk.
A közökbe tehetünk mazsolát és fahéjat is. Ha megtelt a formánk, megszórjuk a tetejét is cukrozott dióval, és még fél órát kelesztjük.
Utána 170 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük.
Kihűlve vaniliasodóval tálaljuk.
Vaniliasodó: Habverővel összekeverjük a hozzávalókat, majd gőz fölött melegitjük addig, mig emelkedni és sűrűsödni nem kezd.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.