Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Aranygaluska vaniliasodóval

felvitel dátuma: 2011-04-28 09:14:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1933
részletes recept
Aranygaluska vaniliasodóval
Hozzávalók 1 személyre:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 tojássárga
  • 8 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

 

dió, mazsola, fahéj, vaniliáscukor, vaj

 

  • 2 tojássárga
  • 1 csapott ek liszt
  • 8dkg cukor
  • fél l tej
  • 1 vaniliáscukor
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Jól összedagasztjuk a tésztánkat, majd kelni hagyjuk 20 percet.
Azután kinyújtjuk két ujjnyira, és pogiszaggatóval szaggatjuk, hogy maradék ne legyen.
Kivajazunk egy tortaformát vagy jénait, és olvasztott vajba forgatva, majd cukrozott dióba mártva egymás mellé pakolgatjuk.
A közökbe tehetünk mazsolát és fahéjat is. Ha megtelt a formánk, megszórjuk a tetejét is cukrozott dióval, és még fél órát kelesztjük.
Utána 170 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük.
Kihűlve vaniliasodóval tálaljuk. 

Vaniliasodó: Habverővel összekeverjük a hozzávalókat, majd gőz fölött melegitjük addig, mig emelkedni és sűrűsödni nem kezd. 

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*