Tésztához:
A szóráshoz:
Az élesztőt kevés langyos tejben futtasd fel. A tésztához a lisztet szitáld tálba, add hozzá a cukrot, a tejet, a tojássárgáját, a megolvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt. Ízesítsd reszelt citromhéjjal, rummal, és jól dagaszd meg. Akkor jó, ha szép fényes és elválik az edény falától. Takard le és keleszd kétszeresére. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd be darált dióval. A többi diót keverd össze a cukorral, a vajat olvaszd meg. A szépen megkelt tésztát borítsd lisztezett deszkára, nyújtsd ujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A kis tésztadarabokat mártsd olvasztott vajba, hempergesd cukros dióba, és sorakoztasd egymás mellé a tálba. Keleszd tovább egy fél órán át, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süsd kb fél óra alatt aranyszínűre. Vaniliaöntettel vagy borhabbal tálald melegen, porcukorral meghintve.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.