Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Aranygaluska

felvitel dátuma: 2012-04-19 16:16:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1669
részletes recept
Aranygaluska
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

  • 30dkg liszt
  • 3dkg élesztő
  • 10dkg cukor
  • 2 és fél dl tej
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanálnyi rum
  • 3dkg vaj

A szóráshoz:

  • 20dkg darált dió
  • 10dkg cukor
  • 1dkg vaj
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben futtasd fel. A tésztához a lisztet szitáld tálba, add hozzá a cukrot, a tejet, a tojássárgáját, a megolvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt. Ízesítsd reszelt citromhéjjal, rummal, és jól dagaszd meg. Akkor , ha szép fényes és elválik az edény falától. Takard le és keleszd kétszeresére. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd be darált dióval. A többi diót keverd össze a cukorral, a vajat olvaszd meg. A szépen megkelt tésztát borítsd lisztezett deszkára, nyújtsd ujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A kis tésztadarabokat mártsd olvasztott vajba, hempergesd cukros dióba, és sorakoztasd egymás mellé a tálba. Keleszd tovább egy fél órán át, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süsd kb fél óra alatt aranyszínűre. Vaniliaöntettel vagy borhabbal tálald melegen, porcukorral meghintve.

Szakács: Enci


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*