40dkg liszt/fele rétesliszt/ 3dkg porcukor,kevés citromhéj,1 tojássárgája,5 evkanál olvasztott vaj,2,5dl langyos tej,pici só. A tészta locsolásához 3-4 evkanál olvasztott vaj. 10dkg darált dió,pici citromhéj,1csm vaniliás cukor,3evkanál kr.cukor a tészta meghintéséhez.
Kovász: 1dl langyos tejbe 2dkg élesztő és 1kanál cukor,2 kanál liszt-elkeverjük és felfuttatjuk langyos helyen.
A lisztet tálba szitáljuk,bele a porcukor,a só,a citromhéj és a megkelt kovász és a 2,5 dl tejben elkevert 1 tojássárgája.A vajat megolvasztjuk és langyosra hütjük.Elkezdjük a tésztát összeállítani és kanalanként hozzádagasztjuk az olvasztott vajat,jól kidolgozzuk,hogy ne tapadjon az edény falára.Langyos helyen kelesztjük.Tepsit sütőpapírral kibélelünk és kiskanállal, amit olvasztott vajban mártogatunk, kis diónyi halmokat rakunk bele és olvasztott vajjal meglocsoljuk a közöket és megszórjuk cukrozott daráltdióval.Két sort rakunk és a tetejét is meglocsoljuk vajjal és dióval,165 fokon előmelegített sütőben 35percig sütjük.Deszkára borítjuk és szétszedjük a halmokat.Vanilia sodóval tálaljuk,de csak leporcukrozva is kitűnő.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.