A tésztához:
A vaníliasodóhoz:
A tészta elkészítése:
A meglangyosított tejet a kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk a kelesztőtálat, és kétszeresére kelesztjü a tésztát..
Kiborításnál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Olajozott formába (én kuglóf formába szoktam) sorakoztatjuk, közeit, tetejüket olajozzuk, és megszórjuk a cukros dióval. A rétegzést folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (180-200 fokon), tűpróbával ellenőrizzük.
Vaníliasodó elkészítése:
A tészta receptje a Tupperware-től van, a vaníliasodó Horváth Ilona szakácskönyvéből.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.