Nagyon guszta!
Tészta
• 250 ml folyékony Süssina édesítőszer
• 6 tojássárgája
• 5 dkg reszelt étcsokoládé
• 2 ek finomra darált őrölt kávé
• ½ csomag sütőpor
• 4 ek liszt
• 6 db tojásfehérje keményre verve
Krém
• 1 zacskó főzős pudingpor (vaníliás,tejszínes, puncs)ízlés szerint
• 3 dl tej
• 3 ek Xilit
• ½ margarin
• 4 ek tejföl
Csokidísz: 4 dkg étcsoki + 1 ek olaj
1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütök (kb 20 perc alatt) egy kör alakú tortaformában. Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémet.
2. A Xilittel elkeverem a pudingport, felöntöm a tejjel majd kemény pudinggá főzöm. Még forrón belekeverem a tejfölt. Amíg hűl, többször jól átkeverem. A langyos pudinghoz teszem a lágy margarint és simára keverem és a tészta tetejére kenem.
3. Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, belekeverem az olajat és ezt folyatom a krém tetejére. Hideg helyen dermesztem. Hamar megköt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.