Kérhetek egy szeletet?:)köszi
Zárójelben a diabetikus változat!
Tészta
• 25 dkg cukor vagy (3 evőkanál Xilit )
• 6 tojássárgája
• ½ csomag vaníliás cukor (nincs)
• 5 dkg reszelt étcsokoládé
• 2 ek finomra darált őrölt kávé
• ½ csomag sütőpor
• 4 ek liszt
• 6 db tojásfehérje keményre verve
Krém
• 15 dkg porcukor vagy (3 ek Xilit)
• 1 egész tojás + 3 sárgája
• 1 csomag vaníliás cukor (nincs)
• 2 dl tej
• 2 ek erős főtt feketekávé vagy 2 tk nescafé
• 5 dkg keserű csokoládé
• 20 dkg margarin
1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütök (kb 20 perc alatt) egy kör alakú tortaformában. Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémet.
2. A cukrot a tojássárgájával és a tojással 1 csomag vaníliás cukorral és a tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Időközben hozzáadom a kávét és a csokoládét. Amikor kihűlt a krémhez keverem a margarint. Ezzel töltöm és vonom be a tortát.
Diszítés szabadon!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.