Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Anyák napi epertorta

felvitel dátuma: 2011-05-11 00:51:00       mai nézettség: 1       nézettség: 9985
részletes recept
Anyák napi epertorta
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 800 g eper
  • 1,5 tasak (15 g) instant zselatin
  • 1,5-2 dl édeskés vermut
  • 15-18 db babapiskóta
  • 500 g tehéntúró
  • 150 g  + 1 ek porcukor
  • 1 citrom
  • 5 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak piros tortabevonó zselé
Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:
  1. Az eper 1/3 részét (a legszebb szemeket) félretesszük a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, szárukat kitörjük, az eperszemek nagyságától függően félbe-, negyedbe vágjuk. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint felpuhítjuk.
  2. A vermutot mélytányérba öntjük, beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetjük - némelyiket eltörjük, hogy "hézagmentesen" kitölthessük a formát.
  3. A túrót szitán áttörjük, hogy minél finomabb krémet kapjunk, hozzászitálunk 150 g porcukrot, belereszeljük a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt (én Hulalát használtam) kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot.
  4.  A krém felét a babapiskóták tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék krémmel, fóliával betakarjuk, és 5 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük).
  5. Tálalás előtt legalább 1 órával megmossuk, megtörölgetjük és megtisztítjuk a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra végjuk, és csinosan megdíszítjük velük a torta tetejét.
  6. A tasakon olvasható utasítás szerint, 1 ek. porcukorral elkészítjük a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntjük, és dermedésig, legalább fél órát hidegre tesszük.. Tálaláskor meglazítjuk a formán a kapcsot, késsel körbevágjuk-lazítjuk (hogy szépen elváljon a forma oldalától), lehúzzuk a tortagyűrűt, és két sütőlapát segítségével kerek tálra csúsztatjuk (én rajta szoktam hagyni a tortaforma alján).

ForrásLajos Mari (Nők Lapja)

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Szakács Tiborné 2011 május 17

Az Anyák napi eper torta nagyon jól néz ki és biztos finom is.

10/10 Szalai László 2011 május 17

Megcsináltuk a tortát és nagyon mutatós, és nagyon finom. Köszönjük szépen.

0/10 Hani 2011 május 17

Köszönöm szépen, örülök, hogy ízlett!

0/10 Márta 2011 május 17

Ez az epres torta nagyon finom lehet, Az epre minden formájában nagyon szeretem, csak sajnos, nálunk még csak most virágzik

0/10 Hani 2011 május 18

Nálunk is most kezd el érni. Ajándékba kaptam 2 kg-ot, így ezt a tortát nem lehetett kihagyni :-)

0/10 szatmári jánosné 2011 június 9

Egy igazi anyáknapi torta!

0/10 Hani 2011 szeptember 22

Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*