Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Ananászos pulykamell

felvitel dátuma: 2011-12-27 00:14:49       mai nézettség: 1       nézettség: 7908
részletes recept
Ananászos pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg pulykamell
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 doboz körszeletes ananászkonzerv
  • 15 dkg Trappista sajt
  • 4 evőkanál olaj
  • 10-15 dkg  gépsonka
  • 3 dl főzőtejszín
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
  1. A megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük.
  2. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. A maradék olajat aláöntjük.
  3. A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel.
  4. Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.

 Azonnal tálaljuk.

Tört burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2011 december 27

Nagon jól néz ki:)

0/10 marika 2011 december 27

Nagyon guszta! Én nem vagyok oda a gyümölcs és hús párosításokért, de ezt ki fogom próbálni!:)

0/10 Hani 2011 december 27

Köszönöm szépen:-)!

0/10 csoti.henriette 2012 február 1

guszta valami hasonlót szeretnék készíteni de csirkemellet jobban szeretem és kockázott ananászom van

0/10 Hani 2012 február 3

Szerintem lehet csirkéből is készíteni, meg kockázott ananásszal is finom lehet, csak nem lesz olyan mutatós.

8/10 balogh noemi 2015 március 2

nagyon jo nez ki es jo

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*