10 dkg vaj
1 tojás
10 dkg fruktóz
kevés vaníliáscukor
1 pohár kefír
fél cs sütőpor
20 dkg liszt
1 doboz ananászkonzerv darabolva, lecsöpögtetve
Tortadara
a konzervananász leve
3 db tojás
3 ek cukor
A tészta hozzávalóit keverőtálban sorrendben: vaj, tojás, cukor, van. cukor, kefír, sütőporos liszt, ananász-összekeverem.
Nem teljesen folyós, piskótaszerű masszát sütőpapírral kibélelt , 24 cm-es átmérőjű jénai formába öntöm.
Közepes hőmérsékleten kb. 35 percig sül.
Mielőtt kiveszem a sűtőből, megszórom tortadarával, amely aztán ráolvad a tetejére.
Úgy gondoltam, kell hozzá egy kis "szaftosság", ezért ananász-sodót készítettem hozzá.
Az ananászlevet, 3 db tojást és a cukrot lassú tűzön, habverővel addig kevertem, amíg habos, krémszerű állaga lett.
A sütit ezzel öntöttem nyakon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.