Olyan mint az én "Francia krémesem" csakhogy én a krémel már nem rakom be a asütőbe, csak a kihűltre rákenem a tejszínhabot.
* 7 tojás sárgája
* 20 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* 2 ek kakaó
* 13 ek víz
A krémhez:
* 7 tojás fehérje
* 7-10 ek cukor
* 2 cs vaníliás pudingpor
* 6 dl víz
Díszítéshez:
* 3-4 dl tejszín (vagy Hulala)
* reszelt csokoládé
1. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
2. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
3. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
4. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
5. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.