Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Almás-tormás sonkatekercs

felvitel dátuma: 2012-01-02 19:27:31       mai nézettség: 4       nézettség: 10330
részletes recept
Almás-tormás sonkatekercs
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 db közepes alma
  • 10 dkg ecetes-tejszínes torma
  • 25 dkg tejszínes krémsajt (natúr)
  • 20 dkg gépsonka
  • ízlés szerint , őrölt feketebors
Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:
  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és azonnal belereszeljük az ecetes tormába, hogy ne barnuljon meg.
  2. A krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az almával elkevert tormát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Minden sonkaszeletre 1-1 adag krémet nyomunk, feltekerjük, és a tekercsek végét és tetejét krémrózsákkal díszítjük.
  3. Kibélelünk egy csinos tálat salátalevelekkel, a tetejükre rendezzük a tekercseket, a közöket és/vagy a szegélyüket tetszés szerint paradicsom/uborkakarikákkal díszítjük.

Tálalásig hidegen tartjuk. Friss péksüteményt kínálunk hozzá.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Tolvajné Gőz Éva 2012 január 2

Én sűrű besamel mártással és majonézes tormával készítem a sonka töltelékét, és egy mogyorónyi vajat keverek hozzá. Igy is nagyn finom lehet, legközelebb e szerint a recept szerint készítem el.

0/10 Hani 2012 január 2

Köszönöm szépen kedves Éva! Eddig mindenkinek ízlett ebben a változatban.

0/10 kautz1009 2012 január 3

Én is a besameles változatot szoktam csinálni de tuti kipróbálom mert nagyon fincsi lehet!!:)

0/10 Katona Csilla 2012 január 3

Jól hangzik,kifogom próbálni:))

0/10 Hani 2012 január 3

Aztán számoljatok be, hogy tetszett-e!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*