Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Almás-sajtos sertésborda

felvitel dátuma: 2011-11-07 17:10:43       mai nézettség: 1       nézettség: 7743
részletes recept
Almás-sajtos sertésborda
Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 szelet kicsontozott sertésborda
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
  • 4 közepes alma
  • só, őrölt feketebors
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 2 ek. vaj/margarin (30 g)
  • 10 dkg ementáli sajt
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
  1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, folpackkal letakarva szelíden kiverjük Mindkét oldalukon sóval, borssal, kevéske liszttel meghintjük. A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringágacskát leöblítjük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a  sertésbordákat, melléjük dobjuk a fokhagymát és a rozmaringot. Mindkét oldalukon pirosra sütjük (3-3 perc), aztán egyenesen egy lapos sütőedénybe sorakoztatjuk őket – ebben fogjuk tálalni is.
  3. Kidobjuk a pecsenyeléből a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat/margarint, és szép sorjában pirosra sütjük benne az almakarikákat.
  4. Mindegyik hússzelet tetejére 1-1 szépséges almakarikát fektetünk, a maradékot köréjük-melléjük rendezzük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az almás hús tetejére szórjuk. A pecsenyelét aláöntjük.
  5. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a sajt aranysárgára nem pirul.

(Zelleres) krumplipürével kínáljuk

Lajos Mari receptje

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 7

Ez is isteni finom, leenném a monitorról:))))

0/10 kautz1009 2011 november 7

Újra remekeltél!!Nagyon klassz!

0/10 Hani 2011 november 7

Köszönöm szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*